elke stolk

Holistische kindertherapie | holistische kinder meridiaanmassage

Mijn naam is Elke, trotse eigenaresse van Kinderpraktijk in Beeld.

Ik droomde altijd al van een eigen praktijk waarin ik kinderen en hun ouders mag begeleiden in het proces dat opgroeien wordt genoemd. Kinderen zijn geweldig! De echtheid, het pure, de openheid die kinderen in zich dragen, daar word ik blij van!

Als kind voelde ik mij wel eens anders dan andere kinderen. Ik hield toen al van rust om mij heen, voelde aan hoe anderen zich voelden en was gevoelig voor sferen. Ik wist al van jongs af aan dat ik graag met kinderen wilde werken. Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik de afgelopen 20 jaar dan ook behoorlijk wat ervaring opgedaan in het cognitief en het sociaal-emotioneel bijbrengen van vaardigheden aan kinderen. Kinderen met een sterke wil en boeiend gedrag hebben me altijd weten te triggeren. Ik werd er als het ware naartoe gezogen.

De opleiding tot holistisch kindertherapeut was als thuiskomen voor mij en vanaf het begin wist ik dat hier echt mijn hart ligt. Ik kan nu (gevoelige) kinderen zichzelf beter leren begrijpen. Door mijn eigen hoog gevoeligheid, begrijp ik kinderen en hun ouders écht en maak ik gemakkelijk contact met hen. Ik ga altijd eerst op zoek naar wat er al wel is, ik zie hun sterke kanten en ik geloof in ze! En wat is het heerlijk om daarmee aan de slag te mogen gaan. Om kinderen langzaam te zien opbloeien, hun zelfvertrouwen te zien groeien en ze langzaam te laten ontdekken wie ze werkelijk zijn.