Door samen te werken aan wat er écht speelt,

zul je versteld staan hoe snel er veranderingen plaatsvinden in jouw gezin.


Zit jouw kind niet lekker in zijn of haar vel?

Hoe kan ik jullie helpen?


Is er onrust binnen het gezin? Zijn er emotionele of fysieke klachten of zit je kind gewoon niet lekker in zijn of haar vel? Dan help ik jullie graag om de behoefte van je kind en het gezin in beeld te brengen. We achterhalen samen de hulpvraag en gaan op zoek naar de achterliggende oorzaak hiervan.


Ieder kind, iedere ouder, ieder gezin is uniek. En ieder uniek individu staat bloot aan prikkels, emoties, situaties die ieder weer op zijn of haar eigen manier ervaart.

Vanuit de manier van ervaren, zet ook jouw kind onbewust eigen strategieën in om met situaties, prikkels en emoties om te gaan.

Zo kan het zijn dat het ene kind heel stil wordt en zich terugtrekt en het andere kind heel druk en opstandig wordt.

In de holistische therapie is er dan ook geen vast protocol of programma dat gevolgd wordt, in tegenstelling tot andere therapievormen.

Het is steeds opnieuw het kind en het gezin waar ik de therapie op af stem. Bij ieder kind kijk ik op welk niveau het kind uit balans is geraakt en vraag ik mij af ‘wat heeft dit kind nu, op dit moment en in deze fase van zijn of haar leven, nodig?’


Daarom maak ik na de intake een persoonlijk behandelplan, volledig afgestemd op het kind en de hulpvraag. En alles vanuit de holistische visie, waarbij we er vanuit gaan dat een kind al compleet is en alleen maar op alle niveaus in balans hoeft te worden gebracht.

Holistische therapie houdt in dat ik werk vanuit de holistische visie, die ervan uit gaat dat alles met elkaar in verbinding staat, één geheel is.

Daarbij wordt uitgegaan van vier verschillende niveaus van ervaren:

Via het lichaam | via het denken / op cognitief niveau | via het gevoel / op emotioneel niveau | op energetisch niveau.


Op mijn website stel ik mezelf voor, kun je lezen wat ik als holistisch kindertherapeut voor jullie kan doen en vertel ik hoe ik werk.

Aarzel niet contact met me op te nemen bij vragen.“There are no seven wonders of the world in the eyes of a child. There are seven million.”