Leven en werken vanuit bezieling, vitaliteit en authenticiteit. 


Persoonlijke ontwikkeling

Wanneer je jouw ontwikkelproces wil versnellen. Je meer inzicht wil in jouw persoonlijke waarden en talenten. Je valkuilen wil omzetten in kwaliteiten. De beste resultaten haal je door jezelf te zijn! Impactvol werken aan je persoonlijke ontwikkelingsvragen: • Je wil leven en werken vanuit bezieling, vitaliteit en authenticiteit
 • Doorbreek patronen die je functioneren in de weg staan
 • Leer beter aan het roer te staan van je eigen leven
 • Ga aan de slag met jezelf, je potentiële krachtbronnen en blokkades
 • Ontwikkel meer stevigheid, zodat je opkomt voor jezelf
 • Kom bewuster en krachtiger in het leven te staan


Therapie en coaching

Het doel van de sessies is je te ondersteunen in jouw proces. We werken met waar je nu tegenaan loopt, jouw hulpvraag. Als het nodig is, wordt er teruggegrepen naar situaties uit het verleden om ingrijpende gebeurtenissen te kunnen verwerken, zodat je je weer sterker voelt en steviger staat voor de toekomst.

Waarom doe je zoals je doet?

Tijdens sessies leer je met aandacht en op open wijze naar jezelf te kijken. We gaan op zoek naar wat jou drijft, wat je onbewuste motieven zijn. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Waar heeft het mee te maken? Hoe komt het dat je boos, verdrietig of onzeker bent? Zo ontstaan inzichten en bewustwording. In de sessies leer je het niet alleen begrijpen (hoofd), je gaat het doorvoelen (emotioneel, fysiek en in je gedrag), hierdoor kun je oude patronen loslaten en komen lichaam en geest weer in balans.


Onderstaande vragen komen regelmatig langs:

 • De laatste tijd ben ik snel prikkelbaar, boos, verdrietig of angstig, ik wil gewoon mezelf weer zijn.
 • Ik eis te veel van mezelf (en anderen), ik wil weer genieten van het leven.
 • Ik heb moeite om grenzen aan te geven, ik zou wel meer voor mezelf willen kiezen.
 • Mijn verleden achtervolgt mij, kan ik dit ook loslaten?
 • Ik doe veel voor een perfect leventje, maar dit geeft me vooral stress en ik voel mij ongelukkig.
 • Mijn hoofd blijft maar doorrazen, vooral als ik rust wil.
 • Waarom ga ik toch altijd in de aanval?
 • Ik wil een aantal keuzes maken in mijn leven, wil je met me meekijken.


Blessure aan je stress-systeem

Burn-out, je leest er overal over. Een akelig woord. Het betekent dat je te lang stress-signalen hebt genegeerd. Je lichaam is uitgeput, je kunt niets meer. Zorg dat je dit moment voor bent. Je hebt meer invloed op je leven dan je denkt.

Enkele symptomen en klachten: Gejaagd gevoel, emotioneel wisselvallig, piekeren, veel twijfelen, geheugenproblemen, lagere weerstand, slaapproblemen, veel kleine fouten maken. Omgaan met stress is eigenlijk niet ingewikkeld.

Het is zelfs voor de hand liggend: voldoende slapen, gezond eten, genoeg bewegen, tijd voor jezelf nemen, onnodige afspraken afzeggen en dingen doen die je energie geven. Toch doen we vaak het tegenovergestelde. We gaan maar door en negeren de stress-signalen. Herken jij (een aantal van) bovenstaande klachten en wil je dit patroon van stress en drukte echt aanpakken? Wil je weer kunnen ontspannen en genieten van het leven?


We beginnen met een intakegesprek. Hierin bespreken we jouw hulpvraag en wat je wilt veranderen of bereiken. Ik zal aangeven wat ik voor je kan betekenen. Als het klikt, maken we een vervolgafspraak. Een sessie duurt gemiddeld 75-90 minuten. Ik werk dynamisch, dit houdt in dat we je gedachten gaan ordenen, je gevoel gaan onderzoeken en luisteren naar de signalen van je lichaam. Tijdens het traject maak ik gebruik van moderne therapie- en coachingvormen.

Er wordt gewerkt in het nu. Als het nodig is, kijken we terug naar situaties in het verleden om ingrijpende gebeurtenissen te kunnen verwerken, zodat je in het nu weer sterker bent en steviger staat voor de toekomst.


EMDR - Voice Dialogue - Hypnotherapie - EFT - RET - NLP - Familieopstelling - Verbindende communicatie

Mindfulness - Adem en ontspanningstechnieken.


“The only thing that will make you happy, is being happy with who you are.”