Invloed van voeding op onze gezondheid.


Het functioneren van onze cellen, darmen, organen, hormonen en andere processen is afhankelijk van voldoende voedingstoffen zoals vitamines, mineralen en aminozuren. Om optimaal te kunnen functioneren heeft ons lichaam de juiste voedingsstoffen en een goede balans tussen in- en ontspanning nodig. Soms ontbreekt dit en kunnen ongemakken ontstaan. We ervaren bijvoorbeeld vermoeidheid, darmklachten of een hormonale disbalans.  Hoe fijn is het dan als je achter de oorzaak van je klacht komt en nog fijner als je weet dat je er ook iets aan kan doen!


​Deze vorm van therapie is ook voor mensen zonder klachten interessant. Namelijk voor mensen, die benieuwd zijn of hun voeding en leefstijl juist zijn om zich goed te blijven voelen en om ziektes te kunnen voorkomen. Je leert heel veel over je eigen lichaam!


Wil jij graag jouw gezondheid verbeteren…?

 

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het ontstaan van je klachten. Hiervoor werk ik met een uitgebreide vragenlijst en een voedingsdagboek, dat je zelf vooraf hebt ingevuld. Beiden geven mij inzicht, waar bij jou de disbalans kan zitten. Dit bespreek ik dan met je tijdens het 1ste consult. Je krijgt een persoonlijk advies over je voeding en je leefstijl. Zo nodig geef ik ook advies over supplementen ( vitamines, mineralen en kruiden ) die jou kunnen ondersteunen in jouw proces naar herstel. We kijken wat haalbaar is voor jou. Dit advies ontvang je ook via de mail.   

Veel voorkomende klachten/ziektebeelden , waarbij orthomoleculaire therapie kan helpen:   

* maag-, darmstoornissen

* spijsverteringsklachten

* allergieën, hooikoorts

* verlaagde weerstand,

* hormonaal gerelateerde klachten,

* slapeloosheid, vermoeidheid, minder energie,

* schildklierproblemen (symptomen: moe, kouwelijk, somber, trage stoelgang),

* huidaandoeningen,

* voedingsintoleranties

* stress, burnout,

* gewrichtsklachten


Orthomoleculaire therapie is een uitstekende en veilige aanvulling op de reguliere geneeskunde. Het is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de oorzaak van de klacht. Meestal zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om tot een resultaat te komen. Ook voetreflextherapie en orthomoleculaire therapie vormen een prima combinatie met elkaar; bij voetreflextherapie werk ik van buiten af op het lichaam en met orthomoleculaire therapie van binnenuit.  


“THE REASON ONE VITAMIN CAN CURE SO MANY PEOPLE WITH ILLNESSES,IS BECAUSE A DEFICIENCY OF ONE VITAMIN CAUSE MANY ILNESS PEOPLE.”