Acupunctuur gericht op symptomen.


Dr. Tan Balance Methode geeft snel resultaten. Na de 1e behandeling wordt de pijn als “anders” en minder omschreven. Na een aantal behandelingen is de pijn met ruim 50% afgenomen tot volledig herstel. Vaak wordt dit tijdens de behandeling binnen een aantal minuten al ervaren.

Bij deze methode wordt er niet op de pijnlijke plek geprikt, maar ergens anders op het lichaam. Hierdoor wordt het pijngebied niet nog meer overprikkeld. Als de pijn in de nek is gelokaliseerd, kan er worden gekozen voor acupunctuurpunten op de handen. Pijn in de rechterschouder wordt verlicht door het behandelen van de linker schouder, heup of enkelgebied.

Deze methode is zeer effectief voor het behandelen van allerlei soorten pijnklachten. Gewrichtspijnen, spierpijnen, rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en migraine. Pijn door trauma of na operaties zoals dystrofie of neuropathie. Maar deze methode wordt ook vaak ingezet bij klachten als slapeloosheid, vermoeidheid, longklachten (benauwdheid), fybromyalgie, stress, buik- en darmklachten, hooikoorts, opvliegers en andere overgangsklachten.

Bij pijnklachten wordt er voor de behandeling goed overlegd wat de beperkingen precies zijn. Hoe groot is de beperking voor het dagelijks leven? En wat voor cijfer krijgt de pijn? Tijdens de behandeling zal er gevraagd worden of de beperking verandert en of de pijn afneemt of verplaatst. Want tijdens de behandeling ontstaat er al verschil!


“Acupuncture adresses the phyisical, mental and emotional imbalances that give rise to symptoms”